ADAPTACIJA PROSEČNOG KUPATILA BEOGRAD

KAKO PROTIČE ADAPTACIJA PROSEČNOG KUPATILA

 

Imate staro kupatilo I odlučili ste da je vreme za kompletnu adaptaciju.U tom slučaju veoma je važno da izaberete profesionalce koji ce posao uraditi kvalitetno.U daljem tekstu ćemo opisati osnovne korake renoviranja kupatila.

Prvo što morate da znate da adaptacija kupatila traje od 15 do 20 dana , što znači da ako živite u stanu , najbolje rešenje bi bilo da se iselite za to vreme.

1.dan – demontaža sanitarije odnosno skidanje slavine ,lavaboa ,wc šolje ,bojlera , sitne galanterije , vadjenje kade , iznošenje kupatilskog nameštaja , skidanje pervajz lajsni oko vrata … Obavezno se mora zastiti stambeni prostor najlonom I lepljivom trakom kako se prašina ne bi širila okolo.Takodje se mora dobro zaštititi I hodnik  , kojim će se često prolaziti  i iznositi šut , a unositi material.

2.dan – majstori počinju da razbijaju pločice I šut stavljaju u dzakove .Iz jednog prosečnog kupatila iznese se 30 do 40 dzakova šuta.

3.dan – završava se sa skidanjem pločica ,šut je iznešen , a onda vodoinstalater počinje da skida staru instalaciju sa zidova (vodovodne cevi) , a zatim razbija pod I vadi staru kanalizacionu instalaciju.Vodovodne cevi se skidaju do vertikale gde je glavni dovod vode , odnosno glavni ventil.Glavni ventil mora biti zamenjen , a u tom slučaju se zatvara voda celoj zgradi.Kada je glavni ventil zamenjen tek onda može da se krene sa postavljanjem nove vodovodne instalacije.U kupatilu raspored svih elemenata se moze menjati osim wc šolje koja se samo minimalno može pomeriti.Kanalizacione cevi od kade , lavaboa , veš mašine se vade kao I podna rešetka koja je u većini slučajeva gusana , a onda se od podne rešetke razvlači nova kanalizaciona instalacija . Za postavljanje vodovodnih I kanalizacionih cevi potrebno je tri radna dana.Za to vreme treba proštemovati zid I pod , postaviti novu instalaciju , pričvrstiti je I na kraju isprobati I proveriti da li je sve u redu.

7. I 8. dan – električar završava svoj deo posla

9.dan – dolaze majstori da iskrpe rupe I pripreme kupatilo za dalje radove

10. I 11. dan se radi izolacija koja je jako važna za svako kupatilo.Izolacija se radi u više slojeva.

12.i 13. dan je rezervisan za keramičara

14. I 15. dan-  su dani kada se kupatilo suši

16.dan- sa radom kreće moler  I počinje sa krečenjem plafona I farbanjem stolarije.

17.dan je predvidjen za završne električarske radove

18. I 19. dan se montira nova sanitarija I sitna galanterija , bojler, tuš kabina , baterija I kupatilski nameštaj

20.dan - je dan kada je vase novo kupatilo  gotovo I spremno za upotrebu.

U ovom kratkom tekstu smo pokušali da vam pojasnimo  koliko je vremena potrebno za adaptaciju I koje je sve radove neophodno obaviti .Nadamo se da smo vam neke stvari razjasnili I pomogli.

 

POZOVITE

0611317913

KAKO PROTIČE ADAPTACIJA PROSEČNOG KUPATILA