Otpušavanje wc šolje

 

Wc šolja je jako važan deo kupatila. Ukoliko se desi da se zapuši nastaje veliki problem. Do zapušenja dolazi kada se vremenom nataloži kamenac u odvodnoj cevi, a zatim se na njega uhvati papir i druge nečistoće.

Tada dolazi do delimičnog zapušenja ili potpunog, kada voda ne odlazi iz wc šolje uopšte. Postupak odgušenja je komplikovan i naš servis vam ne preporučuje da ga obavljate sami, bilo da se radi o delimičnom ili potpunom zagušenju. U oba slučaja najpre je potrebno demontirati wc šolju, skinuti dovod vode i doći do mesta gde je nastao problem.

Ako je zagušenje ipak u cevima odvoda onda se najčešće koristi mašinska sajla za otpušavanje i to se naziva otpušavanje vertikale ili horizontale. Naš servis ima iskusnu ekipu majstora koji po vašem pozivu u najkraćem roku dolaze do vas i ovaj vodoinstalaterski problem brzo i kvalitetno rešavaju.

 

Prvi znaci zapušenja wc šolje

Prvi znaci zapušenja wc šolje su da pri puštanju vode iz vodokotlića voda ostaje duže nego što bi trebalo u wc šolji. Takodje se mogu javiti čudni zvuci pri oticanju vode ili se može desiti da voda neće nikako da otekne iz wc šolje ili se izliva iz podne rešetke.

 

Vrste zapušenja wc šolje

Wc šolja šolja se može zapušiti na više načina. Od mesta zapušenja na kojem se nalazi zavisi da li je zapušenje plitko ili duboko. Ukoliko se desi da upadne rolna papira on će se u većini slučajeva zadržati u samoj wc šolji ili genzli odnosno sastavu izmedju wc šolje i odvodne cevi. To zapušenje je plitko i može se brzo sanirati. Medjutim ukoliko je zapušenje u cevima vertikale ili horizontale i ne može se prići ručnom sajlom onda se koristi mašinska sajla koja probija i sitni čep i na taj način oslobadja cev.

 

Cena otpušenja wc šolje

Cena otpušenja wc šolje zavisi od mesta na kojem se otpušenje nalazi. Nije isto da li se koristi ručna ili mašinska sajla pa se cena kreće 4000-8000din u zavisnosti od težine zapušenja. Naši majstori su iskusni i ovaj vaš vodoinstalaterski problem će brzo i kvalitetno rešiti. Za izvršene radove izdaje se račun a naš majstor će vas i posavetovati kako da održavate wc šolju i njen odvod da bi oni besprekorno funkcionisali. 

 

POZOVITE

0611317913

Otpušavanje wc šolje