Servis bojlera vodoinstalater Beograd

Servis popravka bojlera

 

Bojler služi za zagrevanje vode u domaćinstvu. Ako ne radi nema tople vode , a da ne pricamo o opasnosti ukoliko dođe do curenja vode I nastanka kratkog spoja. Naše vodoinstalaterske ekipe su prošle obuku za popravku kao I za montažu bojlera. Kada su u pitanju bojleri moze doci do kvarova sledećih delova:

  • pregorevanje grejača koji služi za zagrevanje vode u bojleru
  • termostat koji sluzi da se grejač isključi kada voda dostigne zadatu temperaturu
  • sigurnosni ventil koji sluzi da spreči toplu vodu da se vraća u u vodovodnu instalaciju kao I da onemogući stvaranje prevelikog pritiska u samom bojleru
  • kazan bojlera u kome se zagreva voda
  • kao I cevi koje povezuju bojler sa vodovodnom instalacijom , a koje vremenom postaju krte I sklone pucanju

Svi ovi delovi bojlera moraju raditi kako treba da bi bojler bio siguran za upotrebu I funkcionisao na najbolji način.

Mi smo servis sa dugogodišnjim iskustvom koji se bavi  popravkama ,odnosno servisiranjem bojlera kao I montažom novih bojlera.

Do pregrevanja grejača na bojleru u većini slučajeva dolazi zbog taloženja kamenca u neredovnog čišćenja bojlera od kamenca. Kamenac se taloži na grejaču bojlera i ne dozvoljava da voda pridje do grejača, a to dovodi do sve težeg i sporijeg zagrevanja vode. Grejač radi duže jer termostat ne isključuje dovod struje zbog toga što se voda nije zagrejala. Grejač se pregrejava do zadate temperature i dolazi do pucanja njegove obloge a zatim vrlo brzo i do potpunog prestanka rada grejača. Kao što smo već rekli termostat na bojleru je veoma važan deo jer on sprovodi struju do grejača, pomoću njega se reguliše kada će se voda zagrevati i do koje temperature i isto tako ne dozvoljava da se voda pregreje u bojleru. Do kvara na termostatu dolazi najčešće zbog istrošenosti bimetala u njemu ili u većini slučajeva dešava se da pregore žice koje dovode struju do njega i od njega. Termostat se ne popravlja već se uvek menja za novi.

 

KVAR SIGURNOSNOG VENTILA BOJLERA

Sigurnosni ventil može da se pokvari tako što kamenac pojede gumicu u njemu i on počinje da propušta vodu odnosno da vraća toplu vodu u sistem. Isto tako može da se desi da se sigurnosni ventil zapuši, opet zbog kamenca što je opasno jer u slučaju povećanja pritiska u bojleru može doći do pucanja samog bojlera.

 

PUCANJE BRINOX CREVA BOJLERA

Creva koja povezuju bojler sa dovodom hladne vode I sprovode toplu vodu iz bojlera u dalju instalaciju vremenom postaju kruta I krta I dolazi do njihovog popustanja. Ako su zardjala ili vlažna treba ih obavezno zameniti jer prilikom njihovog pucanja može doći do poplave u stanu I do veće materijalne štete.

 

SERVIS BOJLERA CENA

Cena popravke bojlera zavidi od kvara jer nije isto zameniti grejač (isprazniti bojler, zameniti dihtung gume, očistiti kamenac i na kraju sve to sklopiti) i promena termostata ili zamena žica koje su pregorele. U svakom slučaju orijentaciona cena popravke jednog bojlera u zavisnosti od kvara ide od 2000 do 4000 dinara + delovi koji se kupuju

 

POZOVITE NAS

0611317913

 

Servis zamena bojlera


Nudimo vam u Servis bojlera

Servis bojlera Savski venac
Servis bojlera Voždovac
Servis bojlera Vračar
Servis bojlera Zemun
Servis bojlera Zvezdara
Servis bojlera Čukarica
Servis bojlera Novi Beograd
Servis bojlera Palilula
Servis bojlera Rakovica
Servis bojlera Stari grad